Rogoznica

English Italiano

Croatia Info

Apartmani | Plaže | Prethodna | Croatia info

Rogoznica
Rogoznica
Rogoznica
Rogoznica

Za Rogoznicu se kaže da ima najbistrije more na Jadranu; činjenica je da se dolazeći iz pravca Šibenika ostane "hipnotizirani" kombinacijama plave, zelene i bijele boje što se zapaze već sa ceste. Mjesto Rogoznica se nalazi na otoku (povezanom nasipom i cestom sa kopnom) u jednom gotovo potpuno zatvorenom zaljevu. Osim marine Frapa - najbolje na Jadranu (Večernji list 2002) - ima sve potrebno za jedan mirni odmor u srcu Dalmacije (restorani, trgovine, pošta, banka, kafići, pizzerie...)

Rogoznica riva
riva
Rogoznica
Rogoznica
motiv Rogoznica
motiv
motiv Rogoznica
motiv
Rogoznica
Rogoznica
Rogoznica
trim staza
Rogoznica staza
trim staza

Središte mjesta nalazi se na otoku. Dobrim dijelom su se zadržale stare kuće u kamenu što zajedno sa palmama na rivi daje Rogoznici autentičnu mediteransku atmosferu. Većina otoka je prekrivena borovom šumom kroz koju duž obale vodi trim staza, idealna za jogging i šetnje. Na obali se razvio noviji dio mjesta. Kraj marine Frapa se može posjetiti karakteristično slano jezero Zmajevo Oko.
Za boravka u Rogoznici je svakako preporučljivo posjetiti i zaleđe gdje se u seoskim domaćinstvima smještenim u autentičnim kamenim kućama mogu kušati domaći specijaliteti, jela ispod peke i pravi domaći Babić.

Rogoznica
Rogoznica