Pula Rivijera

Prethodna | Croatia info

English version Italiano
Croatia Info

Apartmani | Plaže | Verudela | Premantura | Fažana | Banjole | Medulin | Pula

Verudela

Verudela je mirna rezidencijalna zona Pule (najprestižnija) u neposrednoj blizini poluotoka Punta Verudela i gradskih plaža do kojih ima oko 1km - more se nalazi već na 200m, samo žto je zaljev "zauzet" pulskom marinom, pa se rađe ide na kupanje na samu Punta Verudelu. U predivnoj borovoj šumi, nalaze se i brojni sportski tereni (tenis, nogomet, košarka, odbojka, minigolf...) a u sklopu turističkog naselja postoje i 3 otvorena bazena, te acquagan.

Pula Verudela
Verudela
Pula Verudela mapa
zona Verudela
Banjole Pula
Banjole
Banjole mapa
zona Banjole

Banjole

Banjole je naselje 7km južno od Pule. S obzirom da se nalazi na jednoj vrsti poluotoka, mjesto nije prometno. Stari dio mjesta se nalazi bliže glavnoj cesti (200-300m od mora), dok se noviji dio razvio uz samu obalu i plaže. Gotovo cijela zona je pokrivena borovom šumom koja se spušta sve do mora. U Banjolama se nalazi 5/6 restorana, trgovine, pošta, banka, a na samoj obali i kamp "Indije" gdje postoji ronilački centar, iznajmljivanje barki, bicikala na vodi.

Fazana
Fažana

Fažana

Fažana je manje ribarsko mjestašce 5km sjeverno od Pule. Nalazi se nasuprot otočja i nacionalnog parka Brijuni, te je baza za polazak i obilazak Brijuna (iz Fažane kreće i brodska linija za otok). Osim ugodne atmosfere ribarskog mjesta, borove šume uz more prema Puli, Fažana ima svu potrebnu infrastrukturu za miran i ugodan odmor.

Fazana
Fažana
Fazana
Fažana
mapa Medulin
mapa Medulin
Premantura
Premantura
Kamenjak
Kamenjak

Premantura

Premantura je turističko mjesto nadomak rta Kamenjak na krajnjem jugu istarskog poluotoka. Pozicija mjesta daje osjećaj da se more nalazi "na sve strane", a ljepote parka Kamenjak znati će cijeniti ljubitelji samoće, nudizma, te montain bikea, trekkinga i ribolova.

Medulin
Medulin

Medulin

Smješten petnaestak km istočno od Pule, Medulin je možda najturističkije mjesto u zoni koje svakako živi punim tempom prije svega u sezoni. Četiri hotela, dva velika kampa (jedan FKK), brojni restorani uz obalu garancija su dobrog provoda kao "pravi turisti". Brojni sportski tereni čine Medulin omiljenim destinacijom sportskih ekipa u pripremnom razdoblju.

Medulin
Medulin