Omišalj - otok Krk

English Italiano

Croatia Info

Apartmani | Plaže | Prethodna | Croatia info

Omisalj
Omišalj

Omišalj je prvo mjesto na koje se nailazi po dolasku na otok Krk. Glavna otočka cesta ne prolazi kroz Omišalj, pa iako najbliži kopnu, po ljeti je jedno od mirnijih kutaka na Krku.
Stara jezgra Omišlja sa Kaštelom se smjestila na brežuljku sa kojeg "dominira" zaljev. Mjesto je očuvalo "mediteranski šarm" sa tipičnim uskim uličicama položenim "labirintskom logikom" u kojima je zadovoljstvo svaki puta se ponovo izgubiti, zastajući pred kojim novootkrivenim motivom kojih u Omišlju ne nedostaje.

Omisalj
Omišalj
Omisalj zaljev
pogled sa Kaštela
Omisalj
motiv
Omisalj
Omišalj
Omisalj
Omišalj kaštel
Omisalj plaza
plaža
Omisalj plaza
plaža

Plaže su pretežno betonske, iako voda nije odmah duboka, pa su prihvatljive i za djecu. U samom zaljevu postoji i jedan dio sa šljunčanom plažom.
U mjestu se nalaze trgovine, pošta, banka, a i šire su poznati specijaliteti restorana "Barba Gerga" i "Pod lipom". Osim plesne terase hotela, na obali, ne postoje značajnije zabavne infrastrukture, pa je preporučljiviji kao destinacija obiteljima, nego li mladima u potrazi za zabavom. Od Omišlja u smjeru Njivica nalazi se terminal naftovoda čiji rezervari donekle kvare idilični pogled sa starog grada. Osim uvijek preporučljivog "toura" po otoku Krku, za vrućih dana se može posjetiti Gorski Kotar, planinska zona na samo 25km od Omišlja.

Omisalj plaza
plaža