grad Krk

English version Italiano
Croatia Info

Apartmani | Otok Krk | Plaže | Prethodna | Croatia info

grad Krk Krk Krk glavni trg
Krk frankopanska kula
Krk
Krk
šetalište
Krk riva
riva
Krk
Krk

Grad Krk je centar i najveće mjesto istoimenog otoka. Pozicija u južnom i centralnom dijelu otoka čini ga idealnim kao bazom za obilazak cijelog otoka. Kao razvijeno turističko središte ima sve potrebne sadržaje za ugodan provod odmora, kako u sezoni, tako i van turističke sezone (restorani, supermarketi, pošta, banka, kafići, diskoteka, lučka kapetanija...). Predivan je stari dio Krka, sa svojim uskim ulicama i "izlizanim" kamenim pločama, te uvijek "živim" trgovima i lokalima. Od centra se proteže riva, idealna za večernje šetnje ili večeru u restoranima sa pogledom na more.

Krk Krk Krk
"labirintima" starog centra Krka
Krk
Krk

Može se posjetiti frankopanski kaštel (XV st.) u centru, krčka katedrala (XIII st.) kao i nekoliko kvalitetnih galerija. Iz luke se organiziraju izleti brodom, najčešće na otok Plavnik, Sv.Grgur, Staru Bašku. U ljetnjim mjesecima u Kaštelu se organiziraju raznovrsne kulturne manifestacije.
U mjestu Krk djeluje nekoliko ronilačkih centara, a pored kampa se nalaze teniski tereni i punktovi za iznajmljivanje barki i bicikala.

Krk
Krk - šetalište
Eigida