Otok Krk

English version Italiano
Croatia Info

Apartmani | Grad Krk | Omišalj | Plaže | Prethodna | Croatia info

Krk most
Krčki most

Otok Krk je najsjeverniji otok na Mediteranu, pa je kao takav, zbog blizine, interesantna destinacija ne samo za odmor ljeti, već i vikendom i za zimske praznike. Po zimi, ništa nije bolje nego u samo par sati vožnje zamijeniti kontinentalnu maglu i hladnoću sa ugodnom klimom Krka i kavom na terasi u kakvog kafića uz more. Po ljeti, Krk se pretvara u jednu od najznačajnijih i najbolje organiziranih destinacija na Jadranu, gdje svatko može naći odmor po svojoj mjeri.
Krk je vrlo raznolik otok - svako mjesto ima svoje posebnosti i najpotpuniji doživljaj se postiže ako se osim mjestu boravka, programira posjet i drugim dijelovima Krka. Krk je povezan sa kopnom mostom, pa se može koristiti i kao baza za posjete turističkim destinacijama duž obale, te otocima Cresu (Lošinju) i Rabu sa kojima ima direktne trajektne veze.

Omisalj

OMIŠALJ

Omisalj plaza Omisalj plaza

Omišalj je prvo mjesto na koje se nailazi po dolasku na otok Krk. Stari dio Omišlja se nalazi na brežuljku odakle "dominira" zaljev sa plažama i hotelom. Glavna otočka cesta ne prolazi kroz Omišalj, pa iako najbliži kopnu, po ljeti je jedno od mirnijih kutaka na Krku (...slijedi).

NJIVICE

Njivice i Malinska (zajedno sa mjestom Krk) su "najživlja" mjesta na Krku: restorani, barovi, plesne terase, interesantan noćni život i zabava, pa su prepručljivi za mlade.
Od Malinske u smjeru Njivica duž obale i plaža "vijuga" kroz borovu šumu pješačka staza, idealna za šetnje ili jogging.

MALINSKA

Njivice Malinska Malinska plaza

PUNAT

Punat se nalazi na gotovo potpuno zatvorenom zaljevu i ima najveću marinu na otoku. Posebno su zanimljive tipične ribarske kuće neobične gradnje što se mogu vidjeti u starom dijelu Punta.
Glavotok je naselje koje se razvilo oko isoimenog samostana na strani Krka "okrenutoj" prema otoku Cresu.

GLAVOTOK

Punat Punat Glavotok

KOŠLJUN

Otočić Košljun poznat je po franjevačkom samostanu, knjižnici i kolekciji kipova i umjetničkih dijela. Košljun se smjestio e središtu Punatskog zaljeva, a može se posjetiti jednom od ekskurzija što se organiziraju iz Punata ili Krka.
Vrbnik je najveće mjesto na strani otoka prema obali. Mjesto je niknulo na litici ("nad morem") odakle dominira kanal. Poznato je lokalno vino - vrbnička žlahtina, koje se može kupiti u vinariji na ulazu u mjesto ili kušati u lokalnim restoranima i konobama (za ne propustiti "konuba Nada" - specijaliteti: pršut, sir, slane srdele u originalnom ugođaju)

VRBNIK

STARA BAŠKA

Kosljun Vrbnik Stara Baska Stara Baska Stara Baska

BAŠKA

Baška je "zadnje" mjesto na Krku gdje završava otočka cesta i odakle kreće trajekt za Rab. Lijep je stari dio mjesta, a plaže (sitni šljunak i pijesak) su najuređenije na otoku.
Stara Baska se ne nalazi baš blizu Baške, kako bi se moglo očekivati. U uvalama duž ceste koja vodi od Punta prema Staroj Baški nalaze se najljepše plaže na otoku. Do nekih se može doći samo barkom, a do dobrog dijela parkirajući na cesti i uz malo planinarskog umijeća.

Baska Baska