Klenovica

English Italiano

Plaže | Crikvenica | Apartmani | Prethodna | Croatia info


Croatia Info
Klenovica
Klenovica
Klenovica - labud Djuro
labud Đuro
Klenovica riva
riva

Klenovica je malo i mirno mjestašce tek malo južnije od znatno "življe" rivijere i mjesta Crikvenica, Selce, Novi Vinodolski. Od Klenovice se proteže preko 100km dugi, slabo naseljeni pojas obale u podnožju planine Velebit. Klenovica je prvenstveno odredište preporučljivo obiteljima u potrazi za mirom; u mjestu se nalaze 4 restorana, isto toliko kafića, par trgovina, pošta, kamp, benzinska pumpa, pa se po potrebi auto može slobodno parkirati i ne koristiti do kraja odmora.
Ako bi se zaželjeli uobičajene ljetnje gužve, dovoljno je otići do 20km udaljene Crikvenice i pomiješati se sa brojnim kupačima na Gradskoj (pješčanoj) plaži ili prošetati po rivi do kasno u noć otvorenih kafića.

Klenovica plaza
Klenovica plaža
Klenovica riva
Klenovica riva
Klenovica plaza
plaža
Klenovica plaza
plaža

Glavna specifičnost Klenovice su mjestimični izvori slatke vode u moru što je posebno ugodno za ljetnjih vrućina kad more rezultira za koji stupanj svježije nego drugdje. Miješanje slatke i slane vode pogoduje razvoju flore i faune, pa je zona bogata ribom, što dobro znaju i delfini koji obilaze zonu i uz malo sreće ih je moguće vidjeti. Stalni posjetitelji Klenovice već godinama su i labudovi - valjda jedini slučaj gdje žive u moru. U restoranima Klenovice se jedu odlični riblji specijaliteti - restorani čak imaju vlastite ribarice.
Za boravka u Klenovici je preporučljivo bar jedan dan odvojiti za izlet u unutrašnjost; već nakon 20 minuta uspona dolazi se u pravi alpski pejzaž na preko 1.000m visine. Zimski centar "Bjelolasica" nalazi se na samo 40km zračne linije od Klenovice.