Pula - plaže

English version Italiano
Croatia Info

Pula | Rivijera | Apartmani | Prethodna | Croatia info

Verudela plaza
Verudela plaza
Verudela plaza

Verudela plaža

Plaže na Punta Verudeli su uglavnom stjenovite sa betoniranim dijelovima kako bi se olakšao pristup. Na nekoliko mjesta plaža je šljunčana. Gotovo cijela zona se nalazi u borovoj šumi isprepletenoj uređenim putevima idealnim za šetnje. U sklopu turističkog naselja postoje i otvoreni bazeni.

Banjole plaza

Plaža Banjole

Plaža u Banjolama je dijelom stjenovita i dijelom šljunčana. Borova šuma se spušta nadomak moru, pa nije problem smjestiti se u hladovini. U dijelu gdje se nalazi kamp Indije, mogu se iznajmiti i čamci i bicikli na vodi.

Banjole plaza
Banjole plaza

Fažana plaža

Plaže u Fažani su uglavnom dobro uređene, dijelom betonske, sa tuševima, jednostavnim prilazom moru (s obzirom da je obala niska). Dijelom obale prema Puli proteže se lijepa borova šuma naizmjenično sa travnjacima, pa se nije problem udobno smjestiti čak i u hladovini.

Fazana plaza
Fazana plaza
Fazana plaza
Kamenjak
Kamenjak

Premantura plaža

Prije nego li stjenovita plaža, za plaže na prema samom rtu Kamenjak bilo bi ispravno reći jednostavno - stijene. Pristup baš i nije jednostavan, ali je zato ugođaj kojeg pružaju morem i valovima oblikovane stijene, jedinstven. Idealno za boravak u miru i za nudiste. U zaljevima bliže Premanturi, plaža je uređenija, mjestimično šljunčana.

Kamenjak