Otok Krk - plaže

English Italiano
Croatia Info

Grad Krk | Otok Krk | Apartmani | Prethodna | Croatia info

Krk plaza Krk - zaljev
Krk plaza Krk - šljunčana plaža

Na otoku Krku se mogu naći različiti tipovi plaža - dovoljno se, po potrebi, prebaciti na koju drugu lokaciju i sigurno je da će se za svakoga naći plaža "po mjeri".
Najčešće, plaže su stjenovite, te u blizini mjesta uređene i betonirane kako bi se olakšao pristup. "Najpoželjnije" plaže Krka su prema Staroj Baški; zona nije naseljena, već se parkira duž ceste i silazi u predivne zaljeve sa šljunčanim plažama.

Krk plaza Krk - betonske terase

Gradska plaža u Baškoj (Rajska plaža) svakako je najbolje uređena, pješčana ili sa sitnim šljunkom. U mjestu Krk, plaža je uglavnom betonirana, ali se u zoni prema kampu nalaze i dijelovi sa šljunkom, "interesantni" djeci. Od Malinske u smjeru Njivica uz obalu prolazi pješački put duž kojeg se može smjestiti kako na stijenama, tako i u hladovini borova.

Malinska plaza Malinska
Malinska plaza Malinska
Stara Baska plaza Stara Baška
Stara Baska plaza Stara Baška
Punat plaza Punat

U Omišlju, prema hotelu, plaža je betonska, dok u zaljevu ima i nešto šljunčane. U Puntu, plaže su malo van mjesta u smjeru Stare Baške, dijelom šljunčane.
Općenito je dovoljno malo se udaljiti od naseljenih mjesta (recimo iznajmljenom barkom) da bi se našao dio školja "samo za sebe" i uživalo u miru i samoći. Postoje i nudističke plaže (Punat, Baška, Njivice).

Baska plaza Baška