Opatija - rivijera

English Italiano
Croatia Info

Lovran | Volosko | Prethodna | Croatia info

Opatija rivijera
Opatija
Opatija
Opatija

Opatija je najveći i najznačajniji turistički centar na Kvarneru. Već krajem XIX stoljeća austrijski plemići počinju graditi prve ljetnjikovce podno Učke, pa je danas Opatija prepoznatljiva ne samo po modernim hotelima, nego i po stoljetnim parkovima, vilama i zdanjima tipične austro-ugarske arhitekture, požljivo projektiranim i izvedenim šetalištima uz more.
blizina Rijeke (20km) kojoj služi kao "reprezentativni salon", Opatija živi tokom cijele godine; odvijaju se brojne su izložbe, koncerti, manifestacije, a svakako je i glavni zabavni centar zone (disko i noćni klubovi)

Opatija setaliste
šetalište
Opatija plaza
Opatija plaža
park
parkovi
Opatija kafe bar
kafe bar uz more
Opatija
Opatija

Opatijska rivijera obuhvaća, osim Opatije, niz manjih mjesta što se nadovezuju uz obalu (od sjevera): Volosko, Opatija, Ičići, Ika, Lovran, Medveja, Moščenićka Draga. Rivijera je povezana gotovo cijelom dužinom sa šetalištem što se proteže uz more, kroz parkove i plaže.
Najljepše plaže na rivijeri su u Moščenićkoj Dragi (dugačke šljunčane) dok su na preostalim dijelovima uglavnom stjenovite i betonirane. Turistička infrastruktura može zadovoljiti sve vrste potreba: odlični restorani, najmoderniji hoteli, interesantne i opremljene trgovine i sve u ambijentu sa posebnim šarmom "davnih vremena".

Moscenicka Draga
Moščenićka Draga